Dikkat, blogcuların eline düşmeyin!!!

Salı, Şubat 02, 2010

Dünyada 100 milyonun üzerinde blog olduğu söyleniyor. Türkiye’de ise kesin bir rakam yok. Ancak blogcuların kim olduğu biliniyor. Yüzde kaçı kadın, kaçı erkek? Kaçı çalışıyor kaçı işsiz.. İşte size Türk blogcu profili...

• Blog kullanıcılarının yüzde 68'i erkek, yüzde 31'i kadın.

• 20-30 yaş arasında blogcuların oranı yüzde 70! 15 ve altı kullanıcılar yüzde 2, 43 yaşındaki kullanıcılar yüzde 1'lik paya sahip.

• Üniversite mezunları yüzde 35, üniversite öğrencileri yüzde 33, yüksek lisans öğrencileri ise yüzde 7 oranında varlık gösteriyor.

• Yüzde 34'lük kesim bir yıl veya daha az süredir blog tutuyor. İki yıldır tutanlar yüzde 27, üç yıldır tutanlar ise yüzde 19'u oluşturuyor.

• Katılanların yüzde 41'i tam zamanlı bir işte çalışıyor. İşsizler yüzde 11, öğrenciler yüzde 31, ev hanımları yüzde 4'lük kesimi oluşturuyor.

• Blogcuların en meraklıları, yani akıllı telefonlarıyla bile blog gezenleri yüzde 19'luk bir kesimi oluşturuyor. Yüzde 12'lik bir kesim ise akıllı telefonlarıyla entry giriyor.

En çok hakkında yazılan konu yüzde 70'le kişisel mevzular. Internet yüzde 52, teknoloji yüzde 41, kültür sanat yüzde 31. Siyaset yazanlar yüzde 15, sinema yazanlar yüzde 30, yemek yazanlar ise yüzde 13'lük bir grup oluşturuyor.

You Might Also Like

2 yorum

  1. Blogcuların elin düşmekten korkanlar başarısız işlere imza atanlar olmalı bence :)

    Yoksa blogger-power çok güçlü!

    Bir markayı/firmayı tanıttığımızda pek çok insanın aklında yer ediyor. Zaten pek çok marka/firma da bloggerlar ile anlaşıyor son zamanlarda :)

    İstatistiklere baktım da gerçekten telefondan bile blog okuyanlardanmışım, sırada telefondan blog yazmak var demek ki :)

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle katılıyorum, ciddi bir blog gerçekliği var, istatistikler de ortada işte. Dijital medyanın gücü artık tartışılmaz, yaşasın interaktif platformlar. Reklam öldü yaşasın PR savaşları gibi artık blogların, bloggerların sözü geçiyor. Mecralarımız sürekli değişiyor, işimi bu nedenle çok seviyorum... Telefondan blog yazmaya başlamalı, değişime ayak uydurmak lazım ;)

    YanıtlaSil

Subscribe