The Bucket List ve Kopi Luwak

Cuma, Ağustos 20, 2010


Çok sevdiğim iki oyuncu, Morgan Freeman&Jack Nicholson’ın oynadığı, Rob Reiner’ın çok sevdiğim filmi “The Bucket List” de duydum adını ilk.

Son demlerini yaşayan iki ihtiyarın bugüne kadar yapmak isteyip de yapamadıkları her şeyin bir listesini çıkarıp bu listedekileri tek tek hayata geçirmelerini konu alan filmde; oldukça zengin bir hastane CEO’su olan Edward Cole’un (Jack Nicholson) yegane kahvesiydi. Hayli uzun geçen sahnelerde kahvesini keyifle yudumlayan ve yanından ayırmayan Cole, kahveyle ilgili detaylı bilgi vermeyi de ihmal etmiyordu.

Dünyanın en pahalı kahvesi olan Kopi Luwak; Endonezya açıklarındaki Sumatra Adası ile çevre adalardaki ormanlarda yaşayan bir kedi türü olan Misk Kedisi’nin (Civet Cat) dışkısından üretiliyor. Bu kediler kahve ağaçlarındaki kahve çekirdeklerini bütün olarak yutuyor, midesindeki enzimlerle fermantasyon geçiren çekirdekler dışkı yoluyla atılıyor. Bu çekirdekler dışkıdan ayrılıp özel işlemlerden geçirilerek kahve üretiliyor.

Türkiye’de de geçtiğimiz aylarda satışına başlanan kahvenin 100 gr.lık bir kutusu (15 içimlik) sadece 990 TL. Fincan başına 66 TL. yapıyor.

Bir fincan içmeden ölmeyeyim deyip bir Cafe’de içebilirsiniz belki, o zaman üzerine biraz da kar payı ekleyin. Bu kahvenin satılacağı Cafe de herhangi bir yer olmayacaktır. 100 TL diyorum ben iyi ihtimalle.

İçebilenlere afiyet olsun...

You Might Also Like

0 yorum

Subscribe